Partimage – Acordă mai multă grijă datelor tale

Partimage se dorește a fi o alternativă pentru Norton Ghost și alte aplicații comerciale de salvare a datelor. Scopul aplicației este salvarea unei partiții întregi, pe un suport extern sau prin rețeaua de calculatoare, într-o imagine care poate fi folosită ulterior pentru a restaura informația de pe partiția cu pricina în totalitate.
Pentru cei care nu doresc, sau nu au posibilitatea instării Partimage, este disponibilă o variantă LiveCD cu Partimage și alte utilitare pentru recuperarea datelor.

Avantajul major al Partimage față de alte aplicații de gen, este faptul că implicit, salvările vor fi făcute doar pe acele porțiuni de disc unde sunt date.
Astfel, se obține o reducere importantă a imaginii finale.

Imaginea obținută cu Partimage este utilă atunci când din diverse motive sistemul crapă, sau atunci când apare necesitatea instării aceluiași sistem de operare pe mai multe calculatoare identice din punct de vedere al echipării hardware.

Dintre tipurile de partiții cu care Partimage știe să lucreze, se pot enumera: ext2, ext3, reiserfs-3, FAT16/32, HPFS, JFS si în mod experimental NTFS.

Partimage este prezent în depozitele de bază ale celor mai populare distribuții. Sursele pot fi descărcate de aici.  De asemenea, imaginea de CD poate fi descărcată tot de pe această pagină.

După ce s-a instalat, Partimage poate fi folosit în două moduri: direct din linia de comandă sau cu interfața sa grafică.
Pentru folosirea din linia de comandă, comanda este de genul:
partimage -od -f1 -z1 save /dev/sda12 /mnt/backup/sda12.partimg.gz

Interfața grafică ușurează folosirea Partimage, operațiunile de salvare

și restaurare fiind mult mai facile.

Mai multe detalii despre folosirea Partimage puteți găsi pe site-ul www.partimage.org

Comments (2)

  1. Adrian wrote::

    Pare ok programul

    vineri, februarie 5, 2010 at 13:59 #
  2. exista softuri cu interfata grafica mult mai bune ca acesta cum ar fi norton ghost sau drive clone

    joi, februarie 18, 2010 at 12:35 #