RedNotebook – Pentru un jurnal personal digital

RedNotebook este o aplicație care ajută utilizatorul să-și țină un jurnal personal. În sprijinul acestui scop, RedNotebook are o serie de opțiuni care aduc un plus de funcționalitate, cum ar fi navigarea printre noțițe cu ajutorul calendarului, șabloane care pot fi personalizate, funcții de export în diferite formate și nori de cuvinte. Merită de asemenea menționate și funcțiile de căutare și formatare sau salvarea înregistrărilor pe alte computere (prin FTP, SSH sau WebDAV).

Și dacă tot am început să vorbesc despre funcționalități ar mai fi de notat
Posibilitatea de adăugare de categorii
Posibilitatea de a insera legături spre site-uri, poze sau fișiere
Legăturile spre site-uri și adresele de email sunt recunoscute automat și devin legături active.
Salvarea automată a înregistrărilor
Posibilitatea de a avea mai multe jurnale în aceeași aplicație și multe alele.

Instalarea RedNotebook

Pachetele de instalare a RedNotebook sunt prezente în mai toate distribuțiile majore, de unde poate fi instalat folosind aplicația de administrare a pachetelor specifică fiecărei distribuții în parte, dar, pentru cei care doresc să aibă versiunea cea mai recentă sau sursele, pagina de descărcare a RedNotebook este locul de unde acestea pot fi accesate.

După instalare RedNotebook poate fi lansat fie din meniul “Applications”>”Office” fie apăsând “Alt-F2″ și scriind apoi “rednotebook” (urmat de apăsarea tastei “Enter”).

Mi s-a părut de asemenea interesantă opțiunea de a folosi RedNotebook în mod portabil, astfel întrega aplicație cât și jurnalul pot fi ținute pe un suport extern, aplicația poate fi astfel folosită pe computere care nu au RedNotebook instalat.

Documentația RedNotebook poate fi accesată aici.

Pagina proiectului este digitaldump.wordpress.com/projects/rednotebook

Comments (2)

  1. Interesant soft. Numai dacă m-aș putea ține de un jurnal, pentru că am mai încercat de-a lungul timpului și nu am reușit.

    vineri, decembrie 10, 2010 at 10:59 #
  2. Foarte BUN. Da clasa si la aplicatii cu pretentii sub WIndows.Sunt dependent de astfel de aplicatii si momentan folosesc Treepad

    vineri, august 26, 2011 at 21:32 #